Spring naar inhoud

WE NEED YOUR VOTE ! – YAMAHA YARD BUILT COMPETITION

Yamaha schreef een wedstrijd uit en wij namen deel met 2 moto’s.
Stemmen kan hier : http://www.yamaha-yardbuilt.com/
2014_MTS_XV950FLTR-20
1- de ondertussen bekende XV950 Flat Tracker, gebaseerd op een ontwerp van Greg Hageman, van HagemanMC. We stoomden dit project klaar op 1 maand tijd, zodat de motorfiets op het salon van Brussel in januari 2015 kon tentoongesteld worden.
Enkele details;
– De motorfiets moest dagelijks bruikbaar blijven op de openbare weg.
– Mogelijkheid tot gedeeltelijke of volledige ombouw, naargelang het budget, voor verschillende andere kleinere of grotere projecten.
– De achterkant van de moto: Het zadel met zijn subframe, het achterspatbord, de skidplate onder het motorblok en de nummerborden komen van Hagemanmc.
– Uitlaat, inlaat en injectie set: handgemaakte uitlaat (bestaande demper, LA Chopper luchtlilter en o2 processor van Cobra)
De uitlaat en luchtfilter zorgen samen met de o2 processor voor aanzienlijk meer vermogen en kan ook op een std xv950 geplaats worden.
De o2 processor kan je vergelijken met een Power-Commander die via de Lamdasonde constant het mengsel in de gaten houdt en bijstuurt.
– Flat track uitstraling en een sportievere look.
– Verlichtingsset met een andere koplamp en koplamphouders, mooiere pinkers, een retro achterlicht en een koplampgrill.
– Wielen; het moesten spaakwielen worden en dat was niet zo eenvoudig…. Yamaha heeft in het accessoire-gamma een stel spaakwielen voor de XV maar de velgmaten waren helemaal niet wat we wilden dus moesten deze herspaakt worden met andere velgen: 5.5 x 17 achteraan en 300 x 19 vooraan. Haan Wheels deed de verbouwing.
De Yamaha wielen waren duur maar daardoor konden we de std remschijven en aandrijving behouden wat dan weer een meevaller was.
– De vering: vooraan werden gewoon vorkhoezen geplaatst. Achteraan hebben we verschillende mogelijkheden maar de motor moest in ieder geval enkele cm hoger worden. Wij kozen voor Wilbers vering, gewoon het beste.
Foto’s: Peter-Jan Willems

XJR voor Motorrijder

2- Motorrijder 35th Edition
‘Project’ gebouwd naar aanleiding van 35 jaar Motorrijder – Belgisch motortijdschrift.
– Yamaha XJR1300 2015 wordt omgebouwd in beperkt aantal stuks.
– schilderwerk; volledig parelmoer effect.
– afdekkapje zadel (Yamaha)
– nummerplaathouder (Yamaha)
– retro mini-knipperlichten
– heat wraps uitlaatbochten
– stalen remleidingen
– metalen plaatje met nummering
Deze eerste motorfiets van de reeks dient ook voor de duurtest van Motorrijder magazine en zal in de loop van de maanden nog verder verbouwd worden – in fases. Uiteindelijk wordt het een heuse flat tracker.
Foto’s: Motorrijder

Vul hieronder jouw emailadres in en ontvang site-updates via email !

Voeg je bij 1.019 andere abonnees
wordpress stats plugin